Vill du börja skjuta?

Skytte är en trevlig och bra aktivitet för alla. Du tränar koncentration och koordination och får en trevlig gemenskap med dina skyttekamrater. Skytte passar alla åldrar, den yngsta åldersklassen i luftgevär och pistol är 8 år. Kring 15 års åldern brukar man kunna skjuta hagelgevär och viltmål. För att komma igång så tag kontakt med sektionens kontaktperson i den gren du är intresserad av att pröva på. Det är normalt gratis att pröva en eller två gånger och det går att ordna lånevapen. Ammunition och målmaterial kan kosta en liten slant. Efter att du har testat så kan du bli medlem och komma igång med träningen och delta  i gemenskapen. Det ankommer på styrelsen att godkänna nya medlemmar.

Medlemmar är inte skyddade av någon försäkring som föreningen tillhandahåller. För att tävla på klubbnivå rekommenderas SAL tävlingslicens med tillhörande försäkring. Vill du tävla utanför föreningen eller i föreningen med inbjudna skyttar utifrån krävs tävlingslicensen. För de som inte vill tävla rekommenderas SAL motions licens där det även går att teckna till en billig skytteförsäkring. Jägare uppmanas undersöka vilket försäkringsskydd som ingår i jaktkortet, det är möjligt att man är oförsäkrad vid tävlingsskytte. Vid lånande av vapen från föreningen eller medföljande medlemmar är det på låntagarens ansvar att inneha lämplig försäkring. ÅSSF uppmanar alla att undersöka vilket försäkringsskydd ni har före ni börjar med sportskytte. SAL tävlings och motions licens tecknas här: https://info.suomisport.fi/sv/

Föreningen förfogar över en skjutbana i Bredmo i Lemland där det finns möjlighet till bänkskytte på 100, 200 och 300 meter.

Gevär kan man skjuta på 50 meter utomhus med miniatyrgevär och med luftgevär på 10 meter inomhus.

Två skeetbanor, en trapbana samt en compaksportingbana finns för den som vill ”krossa lerduvor”.

För pistolskytte finns en 25 meters och en 50 meters bana samt en 10 meters inomhusbana för luftpistolskytte.

Viltmålsskyttarna kan skjuta på vildsvinstavla på 50 meter utomhus och löpande mål med luftgevär inomhus på 10 meter.

IPSC kan man skjuta på 50m banan samt 20m banan


Aktuellt

Våra sponsorer