Stödskytte

STÖDSKYTTE 10 METER MED LUFTGEVÄR.

Stödskytte är ett populärt precisionsskytte med caliber 4,5 mm. luftgevär, där avfyrningstekniken är avgörande för resultatet. Därför är denna skyttegren betydelsefull för skyttar som från början vill lära sig korrekt avfyrning, men även etablerade skyttar kan förbättra sin avfyrningsteknik genom övning med stödskytte 10 meter

 Ålands  Sportskytteförening har  i skyttehallen vid Bredmo i Lemland 15 banor med  elektronisk markering, som gör skyttet enkelt och roligt. Vi har lokala tävlingar varje vecka tisdagar kl.13.00 under vinterhalvåret då vi skjuter i två klasser oberoende av ålder och kön, nämligen med diopter eller kikarsikte. Deltagaren avgör själv val av riktmedel, eller deltar i båda klasserna.

  För att höja spänningen har vi en gång per månad ”sudden death”, då vi efter dagens ordinarie tävling lottar ut fem deltagare som tävlar om ett enkelt pris som föregående vinnare i sudden death har donerat.

  Vi har cuptävling i 40-skotts serierna där säsongens tre bästa tävlingsserier räknas när cupsegraren utses och vi har ÅM i 20 och 60 skotts serier en gång per år.

Stödskyttesektionen arrangerar vid behov företagsevent och ”pröva på” skytte för intresserade.

Välkommen!